Dieta Americană Standard (SAD) lipsește multe componente nutriționale vitale. Fiind compus în mare parte din alimente preambalate, comode, cu puține produse alimentare cultivate în mod natural; această dietă a contribuit la o epidemie nu numai de obezitate, ci și de deficit nutrițional extrem. Deși există multe suplimente de vitamine și minerale disponibile comercial, acestea suplimente alimentare naturale sunt fabricate într-un mod artificial care reduce biodisponibilitatea și promovează contaminarea chimică. Deoarece americanii nu se vor întoarce la mâncare de casă direct din grădina lor, soluția la deficiența nutrițională a Americii poate fi găsită în suplimentele alimentare integrale, care sunt produse bogate în vitamine, minerale și fitonutrienți, făcute din concentrate alimentare reale.
Problema cu dieta standard americană
În prima parte a anilor 1900, majoritatea americanilor au consumat o dietă sănătoasă, cu alimente întregi, pentru că nu aveau de ales. Toate alimentele erau cultivate fie de familie, fie obținute din surse imediat locale. America din anii 1900 era o societate în mare parte agrară, majoritatea oamenilor trăind în zone rurale și capabili să-și cultive propria hrană. În ultimul secol, a avut loc o migrație masivă către zonele urbane. Acest lucru a însemnat că, chiar dacă cineva are dorința, majoritatea oamenilor nu mai au capacitatea de a produce hrană cultivată de sine. Fie pentru că nu există pământ, fie pentru că mulți nu știu cum, foarte puțini oameni au grădină și și mai puțini produc proteine sub formă de produse lactate și creșterea animalelor.
În ciuda acestei migrații în curs de dezvoltare, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, familiile au fost încurajate să aibă o „grădină a victoriei”. Acest lucru nu a fost pentru a se asigura că americanii au o dietă excelentă, ci de fapt pentru a se asigura că familiile americane se pot hrăni deloc, permițând în același timp ca cea mai mare parte a producției alimentare comerciale să fie trimisă trupelor de peste mări. Aceasta a fost ultima perioadă din istorie în care America a obținut cea mai mare parte din hrană din alimente cultivate local.
Începând cu anii 1950, americanii au început să recunoască valoarea vitaminelor și mineralelor în dieta lor. Acest lucru a fost descoperit deoarece tot mai multe produse alimentare pre-preparate, înalt procesate au devenit disponibile și au început să apară deficiențe nutriționale.
După sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, multe familii au devenit familii cu două venituri. În plus, mulți alți părinți singuri cresc acum copiii singuri. Aceasta înseamnă că, în majoritatea caselor, toți adulții prezenți într-o singură gospodărie sunt probabil angajați în afara casei cu normă întreagă, lăsând puțin timp pentru prepararea alimentelor singuri, cu atât mai puțin timp pentru producția de alimente. America a devenit o națiune care consumă o mare parte din dietă din surse alimentare nenaturale.
Produsele alimentare preambalate și ușor de preparat sunt doar atât, „produse” alimentare. Deși pot conține carbohidrați, proteine, grăsimi și unii nutrienți „esențiali”, nu sunt alimente adevărate. Întregul lanț de aprovizionare cu alimente este plin de contaminare și procesare chimică și mulți americani nu sunt conștienți de cât de puțină valoare nutritivă conține alimentele pe care le consumă în fiecare zi. Atâta publicitate și educație s-au concentrat pe așa-numita piramidă alimentară. Agențiile guvernamentale și educaționale care au conceput dieta americană perfectă nu au abordat niciodată cu adevărat lipsa de nutrienți, în afară de Doza zilnică recomandată (DZR) de vitamine și minerale de bază, cum ar fi vitamina A, vitamina D și calciu.
În timp ce aceste niveluri DZR ale consumului de vitamine și minerale pot fi un rezultat absolut esențial pentru a evita bolile evidente de deficiență, cum ar fi scorbutul sau rahitismul, ele sunt cu greu adecvate și nu reflectă doar o mică parte din nutrienții conținuti în alimentele întregi, necesare pentru promovarea sănătății și prevenirea bolilor.
O criză în America: obezitatea și alte boli în fața malnutriției
Principalul obiectiv al dietei americane în ultimii ani a devenit reducerea grăsimilor și creșterea carbohidraților din dietă. Acest flux de gândire a fost menit să reducă epidemia în creștere a obezității, dar în ultimii 20 de ani, obezitatea a crescut la un număr care par a fi o criză pentru americani. De fapt, în ultimii 20 de ani, numărul adulților americani care sunt obezi a crescut cu 60% până la un nivel fără precedent de aproape 35% dintre adulții americani fiind considerați obezi. O situație mult mai gravă este aceea că un număr similar de aproximativ 32% dintre copiii americani se califică drept supraponderali sau obezi. Pentru prima dată în istoria Americii, speranța de viață a acestor copii poate fi mai mică decât cea a părinților sau bunicilor lor.
Acest lucru a dus la o epidemie de boli de inimă, diabet și alte probleme legate de greutate, care au apărut în număr record nu numai la adulți, ci și la copii la vârsta de 18 luni.